Schrijvers 

Opmeer, Kees (1952)

Is één van de meest productieve schrijvers in onze gemeente. Deze kinder- en jeugdboekenschrijver is op 2 april 1952 geboren in het Zuid-Hollandse Voorburg.

In 1992 vestigde hij zich met zijn gezin in Ruinen. Inmiddels heeft deze auteur een omvangrijk oeuvre aan kinderboeken en jeugdboeken op zijn naam staan. Recent heeft hij een aantal boeken samen met leerlingen van het basisonderwijs geschreven. In zijn boeken staan vooral maatschappelijke thema’s centraal. Voorbeelden van thema’s waarover hij schrijft zijn pesten, kindermishandeling, geweld, armoede, zwerfjongeren. Zijn dochter Marieke Opmeer heeft een aantal van zijn boeken geïllustreerd. Ook is hij actief als tekstschrijver, vertaler en schrijver van toneelstukken. Naast schrijver is Kees Opmeer ook parttime beleidsambtenaar jeugdzorg bij de provincie Drenthe. In 2011 is hij als best schrijvende ambtenaar in ons land bekroond met de Gouden Veer. Bron: www.keesopmeer.nl

 

Bibliografie

1991 Jullie zijn niet wijs! (Uitgeverij La Rivière & Voorhoeve)

1992 Stout zijn is leuk! (Uitgeverij La Rivière & Voorhoeve)

1993 Iedereen kijkt naar je! (Uitgeverij La Rivière & Voorhoeve)

1994 Leuk zo’n vader (Uitgeverij La Rivière & Voorhoeve)

1995 Het vergeetboek (Uitgeverij La Rivière & Voorhoeve)

1996 Ergens van binnen (Uitgeverij La Rivière & Voorhoeve)

1997 Kalverliefde (Uitgever Kok Educatief)

1997 Maaike Champignon (Uitgeverij La Rivière & Voorhoeve)

1998 Een hoofd vol vuur (Uitgever Fontein)

1999 Wie is Appie? (Uitgever Bekadidact)

1999 Regels zijn regels (Uitgever Maretak)

2000 Als twee druppels water (Uitgever Fontein)

2000 Brandtgevaar (Uitgever Maretak)

2001 Uit de toon (Stichting Jeugdzorg Drenthe)

2001 Een voordelige ruil (Uitgever Maretak)

2002 Een veilige plek (Uitgever Fontein)

2004 Zwarte lente (Uitgever Maretak)

2004 Wendy hoort bij mij (Uitgever Maretak)

2004 We zijn niet gek (Uitgever Van Holkema & Warendorf)

2004 Een oud geheim (Uitgever Maretak)

2004 Vals of niet (Uitgever Maretak)

2006 Mijn vader draagt antilopenlerenschoenen (Icare)

2008 De eenzame fietser (Uitgeverij Averbode)

2008 Vleknek (Uitgever Maretak)

2008 Erwtensoep in Augustus (SWP Amsterdam)

2009 Voetstappen op de trap (Koninklijke Van Gorcum)

2010 Het klonk als hands (Uitgever Boom Creatief), geschreven samen met zijn jongste dochter Annelies

2010 Onzichtbaar (Uitgever Maretak)

2011 Gewoon maar dan anders. Speciale leerlingen op een gewone school (SWP Amsterdam)

2011 Over leven na geweld (Koninklijke Van Gorcum)

2012 Slag om de Kinckhorst (Ga creatief Meppel), samen met leerlingen van basisscholen in Meppel

2012 Een stom geluk (Kwintessens)

2012 Thuisgeven (Koninklijke Van Gorcum), verhalenbundel over zwerfjongeren

2013 Kleine held (Ga creatief Meppel)

2013 De prins op het witte paard (Ga creatief Meppel), samen met leerlingen van basisscholen in de gemeente De Wolden

2013 De reis van de steen (Ga creatief Meppel), samen met leerlingen van basisscholen in de gemeente Westerveld

2013 Storm op komst! (Ga creatief Meppel), samen met leerlingen van basisscholen in de gemeente Steenwijkerland
2014 Met hart en ziel (over jeugdzorg, provincie Drenthe)
2014
Iedereen is anders! Uitg. De Graveinse Abeel, Amsterdam.

Aanvullende informatie

Media

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fevec9 #eef11217 #011213204254